Almás-zabos szelet


Villámgyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges süti!

Ájurvédikusan igazi pitta-édesség: a fahéj és a szegfűbors gyulladáscsökkentő, de zab és az alma is kiváló eledel a tűz-alkatúaknak:)

Hozzávalók:
20 dkg nádcukor
25 dkg vaj
25 dkg zabpehely
2-3 nagy alma
csipet só
fahéj
szegfűbors

A hámozott, kockázott almát közepes tűzön megfőzzük, fakanállal pépesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A vajat a cukorral összeturmixoljuk, belekeverjük az almapürét, a zabpelyhet, a fahéjat, szegfűborsot és a sót.
A tésztát kivajazott (vagy bélelt) tepsibe rakjuk, a tetejét simára nyomkodjuk. Világos aranyszínűre sütjük, majd a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Egészségetekre! 🙂