Diós halava (indiai darapuding)


A halava egy igen népszerű, búzadara-cukor-vaj (ghí) alapú indiai édesség. Számtalan variációban el lehet készíteni (diós, mazsolás, kókuszos, gyümölcsös:), az alábbiakban egy igazi melegítő, tápláló, váta dósát kiegyenlítő változatot osztunk meg veletek:

Hozzávalók:

8 dl víz
4 dl cukor
5-7 dkg dió
10 dkg vaj
2 dl búzadara

A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön forrón tartjuk. A diót durvára törjük, félretesszük. A búzadarát felolvasztott vajon állandóan kevergetve kb.10 percig pirítjuk. Óvatosan adagolva, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a cukorszirupot és a diót, kis lángon addig főzzük, amíg a dara az összes folyadékot beissza. Ízlés szerint fűszerezhetjük még fahéjjal, vagy egy csipet szegfűszeggel is.

Jó étvágyat!:)
Tünde