kamalaeletmodkozpont@gmail.com  |  +36 20 265 7762
Follow us :-

Oktatóink

Baktai Ádám – Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője

Szakterületei:

Védikus terápiás foglalkozások:

  • Védikus asztrológia
  • Ájurvédikus gyógyászat
  • Vasztu shásztra (indiai térrendezés)
  • Hatha Jóga

Orientális egészség megőrző foglalkozások:

  • Zen Shiatsu (tradicionális japán manuálterápia)
  • Taoista Jóga

http://bhaktikutir.hu/

Horváth Tünde – Ájurvédikus terapeuta, babamasszázs oktató

Egy 1994-ben elvégzett Silva-féle agykontroll tanfolyam indított el a mélyebb gondolkodás útján, ezt követően kezdtem el a keleti filozófia iránt érdeklődni. A tudakozódás iránti vágyam állandósult, többféle irányzatot tanulmányoztam, és a hozzám legközelebb álló önmegvalósítási folyamatnak a jógát tekintem. A filozófiai aspektusa korán magával ragadott, ezért tizenévesen a vegetáriánus életmód mellett döntöttem.

2009-ben Feng Shui tanácsadói oklevelet, 2014-ben a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán vaisnava teológus diplomát szereztem, s a főiskola évei alatt az Ájurvédával is alkalmam nyílt behatóbban ismerkedni. Ezt követően Ájurvédikus terapeuta-pancsakarma technikusi, illetve Ájurvédikus babamasszázs oktatói képzéseken vettem részt.

India és a Távol-Kelet gyógyászatáról mind elméleti, mind gyakorlati tekintetben nagyszerű oktatóktól tanulhattam és tanulok jelenleg is. Hiszem, hogy a holisztikus szemléletmódú gyógyítás vonzereje nőttön-nő, sokaknak ösztönzést nyújt, és segítségével a jövőben számos ember egészségmegőrzéséhez hozzájárulhatok.

Fábián-Palya Réka (Atma Dev Kaur) – Aromaterápiás Yin jógaoktató, aromaterápiás arc, – csakra talpmasszőr

A jógával 2008-ban egy hosszabb betegség után ismerkedtem meg. Ekkor döntöttem úgy, hogy a természetes gyógymódokat és a jógát választom gyógyulásom útjául. Életem legjobb döntése volt. Amióta erre az útra léptem, azóta tapasztalom a saját életemben és gyógyulásomban a pozitív változásokat. Az első jógatanfolyamomat a Govinda Életmódközpontban kezdtem Kotroczó Anikó vezetésével, majd a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga oktató képzését végeztem el. A következő állomás jógás életemben Tengerdy Ágnes (Bir Akal Kaur Khalsa) 200 órás Yogin jógaoktató, majd Yin jógaoktató képzése volt. Nagyon sokat köszönhetek Áginak, aki megmutatta, hogy „a jóga nem női sport, nem kell hozzá flexibilisnek vagy vallásosnak lenned. A jóga az, ami Önmagaddá tesz. Nem azzá, akinek hiszed magad vagy a szüleid, tanáraid programoztak, hanem azzá, aki valóban VAGY.
Mindegy melyik utat választod, a lényeg, hogy indulj el, ha nem indulsz el, nem jutsz el semeddig. Ha elindulsz, az út kiviláglik, lépésről, lépésre megmutatkozik.” Ezt a szemléletet szeretném továbbvinni és képviselni óráimon.

2

 Hegedűs Tamás – Harcművészet oktató

Először 1999-ben általános iskolásként kezdtem el foglalkozni Wing Chun Kung Fu-val.2004-ben sikeres 7. szintű, segédoktatói vizsgát tettem és elkezdtem segédoktatóként tanítással foglalkozni. 2012-ben sikeresen vizsgáztam oktatói 9. szintre és 2012-től 2015-ig a budapesti klubban tevékenykedtem segédoktatóként. 2014-ben megszereztem a sportedzői OKJ minősítésem.

A Wing Chun mellett 2015-ben elkezdtem foglalkozni Jeet Kune Do és Inosanto Kali harcművészetekkel, hogy más szemszögből is megvilágítsam az addigi tanulmányaimat. 2017-ben sikeresen vizsgáztam mindkét rendszerből kezdő oktatói szintre.

Ha felkeltettem az érdeklődését és elmúlt 18 éves, szívesen várom az edzésemen.

További infók: http://harcmuveszet.hegedustamas.hu/

 

dr. Demeter Zita – hatha jóga oktató

“Gyerekkorom óta foglalkozom filozófiával, vallásokkal és harcművészettel. Viszont első harcművészeti edzésemre csak a Budapestre költözésemkor jutottam el 2007 tájékán, huszonéves koromban. A jógát napi rendszerességgel 32 éves korom óta gyakorlom, 2015-től tanítom. Sok tapasztalatot társítok hozzá mentális, fizikai és terápiás szinteken egyaránt. A jóga számomra őszinteség, kapcsolódás, forma és tartalom. A 90 vagy 60 perces vezetett jóga foglakozásaim alkalmával a hatha jóga csodálatos ászanáiba mozdulhatsz vagy a meditáció mozdulatlanságába.”

Ha szeretnél többet megtudni Zitáról, látogass el weboldalára.  https://demeterzitayoga.blog.hu

 

 

dr. Mátyus Judit – VASTU tanácsadó

2011. évben a születésnapomon Tarot kártyát rakattam és a kártyák azt üzenték, hogy Vastuval fogok foglalkozni. Akkor hallottam először a Vastu szót, nem tudtam mit jelent. Aki a kártyát rakta elmondta. Az idő tájt már kb. 20 éve foglalkoztam Feng Shuival és közöltem, hogy szerintem téved, mert én Feng Shuival foglakozom, de ő nem tágított. Azt mondta Vastu tanácsadó leszek. Nem hittem el.

Három évvel később a páromhoz költöztem. Nagyon szép nagy ház, jó helyen, de én nem tudtam megszokni. Valahogy nem láttam rá esélyt hogy az otthonommá váljék, nem éreztem jól magam. Elkezdtem kutatni hogy miért nem jó ott a légkör. Természetesen a Vastu válaszolta meg a kérdéseimet.

Azóta szenvedélyemmé vált a Vastu elsajátítása. Tanultam a Vaszati Szövetség berkein belül, hallgattam Kaleshwar Vastut a Védikus Intézet, Saródy Judit által.

Legnagyobb tanítóm mindenekfelett Baktai Ádám. Hálás vagyok a tanításokért.

Az a vágyam, hogy minél szélesebb körben legyenek ismertek az ősi védikus tudomány a Vastu alapelvei, mert a ház, a lakás saját energetikájával rombolni, de támogatni is képes a bent élők mindennapjait. Aki Vastu házban lakik hatalmas előnnyel indul a boldogság felé!

Ha szeretnél többet megtudni Juditról, látogass el Facebook oldalára: https://www.facebook.com/vastumegoldas/

Oktatóink elérhetőségei