kamalaeletmodkozpont@gmail.com  |  +36 20 265 7762
Follow us :-

Oktatóink

Baktai Ádám – Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője

Szakterületei:

Védikus terápiás foglalkozások:

  • Védikus asztrológia
  • Ájurvédikus gyógyászat
  • Vasztu shásztra (indiai térrendezés)
  • Hatha Jóga

Orientális egészség megőrző foglalkozások:

  • Zen Shiatsu (tradicionális japán manuálterápia)
  • Taoista Jóga

http://bhaktikutir.hu/

Horváth Tünde – Ájurvédikus terapeuta, babamasszázs oktató

Egy 1994-ben elvégzett Silva-féle agykontroll tanfolyam indított el a mélyebb gondolkodás útján, ezt követően kezdtem el a keleti filozófia iránt érdeklődni. A tudakozódás iránti vágyam állandósult, többféle irányzatot tanulmányoztam, és a hozzám legközelebb álló önmegvalósítási folyamatnak a jógát tekintem. A filozófiai aspektusa korán magával ragadott, ezért tizenévesen a vegetáriánus életmód mellett döntöttem.

2009-ben Feng Shui tanácsadói oklevelet, 2014-ben a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán vaisnava teológus diplomát szereztem, s a főiskola évei alatt az Ájurvédával is alkalmam nyílt behatóbban ismerkedni. Ezt követően Ájurvédikus terapeuta-pancsakarma technikusi, illetve Ájurvédikus babamasszázs oktatói képzéseken vettem részt.

India és a Távol-Kelet gyógyászatáról mind elméleti, mind gyakorlati tekintetben nagyszerű oktatóktól tanulhattam és tanulok jelenleg is. Hiszem, hogy a holisztikus szemléletmódú gyógyítás vonzereje nőttön-nő, sokaknak ösztönzést nyújt, és segítségével a jövőben számos ember egészségmegőrzéséhez hozzájárulhatok.

Fábián-Palya Réka (Atma Dev Kaur) – Aromaterápiás Yin jógaoktató, aromaterápiás arc, – csakra talpmasszőr

A jógával 2008-ban egy hosszabb betegség után ismerkedtem meg. Ekkor döntöttem úgy, hogy a természetes gyógymódokat és a jógát választom gyógyulásom útjául. Életem legjobb döntése volt. Amióta erre az útra léptem, azóta tapasztalom a saját életemben és gyógyulásomban a pozitív változásokat. Az első jógatanfolyamomat a Govinda Életmódközpontban kezdtem Kotroczó Anikó vezetésével, majd a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga oktató képzését végeztem el. A következő állomás jógás életemben Tengerdy Ágnes (Bir Akal Kaur Khalsa) 200 órás Yogin jógaoktató, majd Yin jógaoktató képzése volt. Nagyon sokat köszönhetek Áginak, aki megmutatta, hogy „a jóga nem női sport, nem kell hozzá flexibilisnek vagy vallásosnak lenned. A jóga az, ami Önmagaddá tesz. Nem azzá, akinek hiszed magad vagy a szüleid, tanáraid programoztak, hanem azzá, aki valóban VAGY.
Mindegy melyik utat választod, a lényeg, hogy indulj el, ha nem indulsz el, nem jutsz el semeddig. Ha elindulsz, az út kiviláglik, lépésről, lépésre megmutatkozik.” Ezt a szemléletet szeretném továbbvinni és képviselni óráimon.

Csala Barbara – Hatha flow jógaoktató, pszichológus

2012-ben kezdtem rendszeresen jógázni Budapesten. Mivel a testmozgás ez előtt is életem szerves része volt, így első körben az ászana és pránajáma gyakorlatok fogtak meg, de hamar egyre mélyebb vonzást éreztem a jóga további tanítása iránt. 2014-ben Indiába, Rishikeshbe utaztam az első jógaoktatói képzésemre. Ez leírhatatlan hatással volt rám, nemcsak az addigi jógás tapasztalataimat tekintve, de teljes életszemléletemet és pszichológiai tanulmányaimat illetően is. A jóga tanításaiban való elmélyedés azóta is a mindennapjaim része, rendszeresen utazom keletre is, hogy különböző képzéseken, filozófiai kurzusokon bővítsem ismereteim. Nagyon nagy hálával gondolok tanítóimra, akik az elméleti és gyakorlati útmutatások mellett saját példamutatásukkal, önzetlen, ítéletmentes szeretetükkel, elfogadásukkal éshumorukkal vezettek és vezetnek az úton. Ez az érték,amit én is szeretnék megosztani, továbbadni. A jóga számomra az élet minden területén iránymutatást tud adni, segít közelebb kerülni önmagamhoz, a világhoz,és kapcsolódni egymáshoz.Gyakoroljunk együtt, várlak szeretettel az óráimon! 🙂

Tanulmányok:

2013 – Sportoktató OKJ – Budapest;Pránanadi 1. és 2. tanfolyam –Budapest

2014 – Jógaoktató (200 YTT) – India, Rishikesh

2015 – Jógaoktató (300 YTT) – India, Rishikesh

2016 – Pre- és posztnatális, gyermek és tinédzserjóga (30 hours) – Bali

2016 – Jóga, meditáció (250 hours) – Thaiföld

2017 – AdvaitaVedanta kurzus (1 month) – India, Tiruvannamalai

2018 – Himalájai Tradíció tanításai – India, Rishikesh

2019 – Jóga nidra (10 hours) továbbképzés; Csakraolvasás– Thaiföld

Egyetemi tanulmányok:

Rekreációszervező és egészségfejlesztő BSc – ELTE, Budapest

Viselkedéselemző BA – ELTE, Budapest

Pszichológus MSc – KFU Graz, Ausztria

Jelenleg: Phd hallgató – ELTE Pszichológiai Doktori Iskola

 Hegedűs Tamás – Harcművészet oktató

Először 1999-ben általános iskolásként kezdtem el foglalkozni Wing Chun Kung Fu-val.2004-ben sikeres 7. szintű, segédoktatói vizsgát tettem és elkezdtem segédoktatóként tanítással foglalkozni. 2012-ben sikeresen vizsgáztam oktatói 9. szintre és 2012-től 2015-ig a budapesti klubban tevékenykedtem segédoktatóként. 2014-ben megszereztem a sportedzői OKJ minősítésem.

A Wing Chun mellett 2015-ben elkezdtem foglalkozni Jeet Kune Do és Inosanto Kali harcművészetekkel, hogy más szemszögből is megvilágítsam az addigi tanulmányaimat. 2017-ben sikeresen vizsgáztam mindkét rendszerből kezdő oktatói szintre.

Ha felkeltettem az érdeklődését és elmúlt 18 éves, szívesen várom az edzésemen.

További infók: http://harcmuveszet.hegedustamas.hu/

Breznay Orsi – jógaoktató

Sokáig kerestem a választ a kérdésemre, hogy miért érzem rosszul magam a bőrömben. Mindenem megvolt, amire vágytam, mégis hiányzott valami. Izgága, örökké zajló, mindig rohanó, állandóan vibráló életembe bezsúfoltam mindent, ami belefért, de nem boldog lettem tőle, hanem feszült és ideges. Úgy éreztem folyton, hogy lemaradok valamiről, így azt felejtettem el, ami igazán fontos: megélni a pillanatot.

Aztán elmentem egy jógaórára. Az első alkalommal éreztem, hogy ez most valami más. Elmentem az alaptanfolyamra, hogy megtanuljam, hogyan kell jól csinálni. Elmentem a jógaoktatói képzésre, hogy megértsem, miért úgy kell csinálni. Tanultam Sivananda jógát a Sivananda Jógaközpontban, gyerekjógát Csíki Marianntól, gerincterápiás jógát a Fény Jógaterápiás Intézetben, sokat a gerincről Bene Mátétól és hatha jógát Baktai Ádámtól.

A jóga tényleg megváltoztatta az életemet. Mert a jógával a válasznál jóval többet kaptam: egy erős és határozott kézfogást, ami segít és irányt mutat, hogy mindig jusson eszembe, már tudom, mi a megoldás.

Már nem sietek sehová, a helyemen vagyok. És készen állok arra, hogy neked is megmutassam ezt az utat. Te pedig eldöntheted, hogy velem tartasz-e.

Többet megtudhatsz rólam a www.fenyfelhojoga.hu oldalon. Várlak szeretettel csütörtökön délelőtt!

dr. Demeter Zita – hatha jóga oktató

“Gyerekkorom óta foglalkozom filozófiával, vallásokkal és harcművészettel. Viszont első harcművészeti edzésemre csak a Budapestre költözésemkor jutottam el 2007 tájékán, huszonéves koromban. A jógát napi rendszerességgel 32 éves korom óta gyakorlom, 2015-től tanítom. Sok tapasztalatot társítok hozzá mentális, fizikai és terápiás szinteken egyaránt. A jóga számomra őszinteség, kapcsolódás, forma és tartalom. A 90 vagy 60 perces vezetett jóga foglakozásaim alkalmával a hatha jóga csodálatos ászanáiba mozdulhatsz vagy a meditáció mozdulatlanságába.”

Ha szeretnél többet megtudni Zitáról, látogass el weboldalára.  https://demeterzitayoga.blog.hu

Csabai-Geng Franciska – hatha jóga oktató 

5-6 éve kezdtem el jógázni. Mindig is lenyűgözött a jóga ereje és élettani hatásai. Igazán akkor változtatta meg az életemet, amikor a jógaoktató képzés során intenzívebben belevetettem magam ebbe az életmódba. Alapvetően nagyon kötött voltam, a sok ülő munka miatt rossz volt a testtartásom, és nem éreztem jól magam a bőrömben. A jóga nagyban növelte a testtudatomat, eszközt adott, hogy hogyan állíthatom helyre testem energiarendszerét, megváltoztak a táplálkozási szokásaim, a gondolataim, az emberekhez, a természethez és tulajdonképpen az egész világhoz való kapcsolatom. Fontosnak tartom, hogy a mostani felgyorsult, rohanó, zajos, stresszes és mérgező anyagokkal teli világban feloldjuk a testünkben és elménkben felhalmozódott “szemetet” és visszataláljunk a tiszta önvalónkhoz. Ehhez használva a jóga széles eszköztárát, hiszen a jóga nem csak az ászanázásról szól, hanem a légzőgyakorlatok, koncentrációs gyakorlatok, a jóganidra, stb. gyakorlását is magában foglalja. Óráimon a jóga ezen eszközeit alkalmazva szeretnék segíteni az embereknek, hogy fel tudják oldani a bennük lévő blokkokat, hogy egyensúlyba tudják hozni testük energiarendszerét és egyre közelebb kerüljenek önmagukhoz. Téged is sok szeretettel várlak az óráimon! 🙂

dr. Mátyus Judit – VASTU tanácsadó

2011. évben a születésnapomon Tarot kártyát rakattam és a kártyák azt üzenték, hogy Vastuval fogok foglalkozni. Akkor hallottam először a Vastu szót, nem tudtam mit jelent. Aki a kártyát rakta elmondta. Az idő tájt már kb. 20 éve foglalkoztam Feng Shuival és közöltem, hogy szerintem téved, mert én Feng Shuival foglakozom, de ő nem tágított. Azt mondta Vastu tanácsadó leszek. Nem hittem el.

Három évvel később a páromhoz költöztem. Nagyon szép nagy ház, jó helyen, de én nem tudtam megszokni. Valahogy nem láttam rá esélyt hogy az otthonommá váljék, nem éreztem jól magam. Elkezdtem kutatni hogy miért nem jó ott a légkör. Természetesen a Vastu válaszolta meg a kérdéseimet.

Azóta szenvedélyemmé vált a Vastu elsajátítása. Tanultam a Vaszati Szövetség berkein belül, hallgattam Kaleshwar Vastut a Védikus Intézet, Saródy Judit által.

Legnagyobb tanítóm mindenekfelett Baktai Ádám. Hálás vagyok a tanításokért.

Az a vágyam, hogy minél szélesebb körben legyenek ismertek az ősi védikus tudomány a Vastu alapelvei, mert a ház, a lakás saját energetikájával rombolni, de támogatni is képes a bent élők mindennapjait. Aki Vastu házban lakik hatalmas előnnyel indul a boldogság felé!

Ha szeretnél többet megtudni Juditról, látogass el Facebook oldalára: https://www.facebook.com/vastumegoldas/

Oktatóink elérhetőségei