Ájurvéda

Az Ájurvéda méltán érdemelte ki az „orvostudományok anyja” elnevezést, hiszen mind a mai napig megbízható, hiteles hagyatéka az évezredek óta működő ősi, indiai gyógyászati rendszernek.

Az „élet tudományának” is nevezik, holisztikus szemlélete az embert teljes egységében vizsgálja, s a testi épség mellett ugyanannyira fontosnak tartja a lélek és az elme egészségét is.

Mindamellett, hogy az Ájurvéda elsődleges célja a betegségmegelőzés, kifinomult terápiái a már kialakult rendellenességekre is módfelett hatékonyan alkalmazhatók. Az ismert gyógyászati rendszerektől az egyéni különbözőségekre fektetett hangsúly különbözteti meg, ugyanis minden embert a sajátos testi, lelki, illetve pszichikai természete szerint diagnosztizál.
Minden ájurvédikus terápia része a masszázs, melynek eredete szinte egyidős az emberiséggel. A rendszeres egészségfenntartó masszázs az egyik leghatékonyabb betegségmegelőző módszer, jótékony hatása mind fizikailag, mind mentálisan egyedülálló.
A masszázsokat adott testtípusnak megfelelő meleg gyógyolajjal végezzük, ugyanis a meleg olaj hatására a szervezetben lerakódott salakanyagok fellazulnak, cseppfolyósodnak, így a masszázsok végén alkalmazott gőzöléssel a szövetekből könnyen eltávolíthatók lesznek.
Központunkban minden terápiát a tradicionális elveknek megfelelően alkalmazunk, kiváló minőségű alapanyagokkal. A kezeléseket – melyeket igény esetén személyes konzultáció előz meg -, minden esetben szakképzett terapeuták végzik. A beszélgetés során az egyéni ájurvédikus alkat meghatározása után átbeszéljük az ajánlott étrend, életmódbeli változtatásokat, illetve javaslatot teszünk a személyre szabott terápia kiválasztásában is.