Védikus és orientális tudományok, képzések


A védikus asztrológiát tartják a „Védák szemeinek”, amelyeken keresztül beleláthatunk a múltba, a jelenbe és a jövőbe is. A védikus asztrológia egy több ezer éves tudomány, amit a mai napig egyetemi szinten lehet tanulni Indiában, és mai napig az indiai kultúra olyannyira szerves része, hogy százmilliók használják ezt a tudást támpontként a mindennapi életükben.

A Védák szerint lakóhelyünk harmonikus elrendezése ugyanolyan fontossággal bír, mint az egészséges és kiegyensúlyozott életmód követése. A Vasztu Sásztra írja le a Védákban a térrendezés ősi művészetét, melynek alkalmazása segíthet, hogy otthonukban nyugalomban, békében pihenhessünk, hogy munkahelyünkön összeszedetten és koncentráltan merülhessünk el feladatainkban, vagy éppen a tanulókörnyezetünk ideális kialakításában.

A Zen Shiatsu egy teljes körű ősi Japán kezelési rendszer, ami az emberi szervezetet teljes egészében, holisztikusan kezeli. A Zen Shiatsu alapfilozófiája az, hogy csak akkor áll vissza az egészséget biztosító harmónia a szervezetben, ha a test minden területén és síkján helyreáll a tökéletes működés. Ezért is alkalmaz a Zen Shiatsu egy többrétű megközelítést a harmónia helyreállításához, így magában foglalja a Kappo-jitsu (ízületi korrekciók), a Tsubo-jitsu (akupresszúra) és a Jhin-shin-jitsu (energetikai kezelés) művészeteit is.

Központunk védikus és orientális tudományokat oktató tanára Baktai Ádám.

A képzésekről bővebben az alábbi linken olvashattok:
https://bhaktikutir.hu/oktatas-onkepzes/