Vegetáriánus főzőtanfolyam október 17-én!


Október 17-én újra vegetáriánus főzőtanfolyamot tartunk!
Ez alkalommal fókuszban a házi tejből készült TEJTERMÉKEK , főételek!
Oktató: Baktai Ádám

„India hindu és buddhista tradíciói a tejtermékeket kiváló ételnek tekintik, különösen azok számára, akik valamilyen spirituális úton járnak. Míg a tejtermékeket nem ajánlják minden test típus számára, mégis mindannyiunk számára fontos szerepe van nemcsak az egészség fenntartásában, hanem az élet meghosszabbításában is. Az ősi védikus civilizáció a tehén körül fejlődött ki, ami tejet, tejszínt, vajat és joghurtot biztosított. A történelem során ezek az ételek a jógik kedvencei voltak, akik nem találták az egészségre ártalmasnak ezeket. India legnagyobb „tanítóinak” egyike, Krisna hírhedt volt arról, hogy azonnal megdézsmálta a frissen kiköpült vajat, ha azt egy gyanútlan háziasszony felügyelet nélkül hagyta. Érdekes, hogy a Védák a tejtermékek esetében szélesebb választékot adnak, mint bármi más ételek esetében – beleértve a gabonaféléket, zöldségeket és gyümölcsöket is.
Az ájurvéda sok tejterméket használ gyógyszerként, pontosabban betegségekkel szembeni ellenállás növelésére és arra, hogy támogassa a felépülést és a regenerálódást. Ebbe beletartoznak a tejből készült főzetek, vajak és ghík és más speciális készítmények. A tejtermékeket nem csak fiatalok számára, de idősebbeknek is ajánlják, illetve azoknak is, akik bármilyen módon gyengélkednek vagy felerősítésre szorulnak. „ (Dr.David Frawley)

Tanfolyamunkat mindenkinek ajánljuk, aki:
– vonzódik a változatos indiai konyhához,
– egészségtudatosan szeretne táplálkozni,
– érdeklődik az ájurvédikus, egyénre szabott étkezési alapelvek iránt,
– gyorsan, könnyen elkészíthető ételeket szeretne főzni,
– családias hangulatú környezetben ismerkedne tradicionális főzési technikákkal, a fűszerezés alapelveivel, az alapanyagok élettani hatásaival.

A tanfolyamon egy komplett indiai menüsort készítünk el, az összeállított étrendben egyaránt szerepelni fognak édes, savanyú, keserű, csípős, fanyar és sós ízű, száraz, illetve lédús ételek.
Az elkészített menüsorról jegyzetet biztosítunk, kérdéseidet a tanfolyam alatt bátran felteheted, autentikus szakácsunk garantáltan megválaszolja:)
Tarts velünk egy felejthetetlen gasztronómiai kalandozásra, várunk szeretettel!

Technikai részletek:
A tanfolyam időpontja: 2020. október 17. szombat 10:00-14:00, minimum 8 fő jelentkezése esetén indul, maximum létszám 15 fő.
Jelentkezési határidő: 2020. október 11.
Részvételi díj: 13 000 Ft, mely tartalmazza a tanfolyami jegyzetet és az elkészített menüsor receptjeit.

Jelentkezésed kizárólag a tanfolyami díj (13 000 Ft) egyösszegű befizetésével/átutalásával válik érvényessé!
Az összeg befizetése után lemondást sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban a részvétel átruházható.
Vis major, vagy a tanfolyam elmaradása esetén a tanfolyami díjat visszafizetjük.

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

kamalaeletmodkozpont@gmail.com
Horváth Tünde: +36 20 265 7762
Helyszín: Kamala Mozgás és Életmódközpont 1111, Bp., Bartók B. út 10-12. Fszt.1. 1-es kapucsengő.