Masszázs

Ájurvédikus masszázsok

A masszázs eredete szinte egyidős az emberiséggel, a rendszeres egészségfenntartó masszázst az Ájurvéda is az egyik leghatékonyabb betegségmegelőző módszernek tartja, jótékony hatása mind fizikailag, mind mentálisan egyedülálló.
Minden ájurvédikus masszázst az adott testtípusnak megfelelő meleg gyógyolajjal végzünk, ugyanis a meleg olaj hatására a szervezetben lerakódott salakanyagok fellazulnak, cseppfolyósodnak, így a masszázsok végén alkalmazott gőzöléssel a szövetekből könnyen eltávolíthatók lesznek.
Abhyanga (egész testes masszás): a legelterjedtebb ájurvédikus masszázsfajta, amely amellett, hogy testi-szellemi felfrissülést ad és elsőrangú egészségmegőrző hatása van, kiválóan alkalmazható stressz oldásra, depresszióra, idegrendszeri, emésztőrendszeri gondok enyhítésére is. Bőrünket fiatalítja, feszesíti, szépségápolásunk elengedhetetlen kelléke, ugyanakkor izmainkra, ízületeinkre is rendkívül áldásos hatással van.
Shiroabhyanga (fej, arc, nyak – dekoltázs masszázs): gyógyolajos masszázs a fej területének, ideális hajproblémákra, álmatlanságra, rendszeresen alkalmazva segít a koncentrációs, – tanulási problémák oldásában, fokozza az agyi vérkeringést.
Padabhayanga (talpmasszázs): üdítő hatású masszázs a lábfejnek és a lábszárnak, fokozza a vérkeringést, energetizálja az egész testet.
Patra potli (gyógynövényes batyus masszázs): meleg olajba mártott, gyógynövényeket tartalmazó zsákocskákkal masszírozzuk végig a testet, kiváló masszázsfajta a merev izmokra, ízületekre.
Udwartana: (gyógynövényporos masszázs): ezzel az ájurvédikus masszázstípussal lehet a leghatékonyabban felvenni a harcot a felesleges testsúly, vagy akár a narancsbőr ellen, a kezelés során porrá őrölt gyógynövényes bedörzsöléssel, meleg gőzöléssel fokozzuk a test anyagcseréjét, így ösztönözve azt a felhalmozódott salakanyagok elengedésére.

Ájurvédikus kezelések

A Nasya kezelést a fej, az orr, az arcüreg, és a légutak tisztítására alkalmazzuk. Az orrba vezetett gyógynövényes oldat és az ezt követő meleg gőzölés nagyon hatásos krónikus fejfájásokra, különböző allergiákra, de egyszerű náthás megbetegedések esetében is indokolt. Rendszeres alkalmazása tisztítja a tudatot, védi az arcüreget a levegő káros szennyeződéseitől.
Az igénybe vett szem gyógyító kezelése a Netra basti, az ájurvédikus szemfürdő. Langyos ghível töltjük fel a szemet és a szem környékét, amely köré ezt megelőzően tésztát helyezünk. Igazi felüdülés a fáradt, karikás szemnek, többszöri alkalmazása során a látás is jelentősen javulhat.
Bastik (ízületi, hát, nyak, derék, mellkas, térd kezelések): az Ájurvéda meleg gyógyolajos terápiái gyors segítséget nyújtanak a lokális fájdalmak enyhítésében. A szemkezeléshez hasonlóan az érintett testrész köré tésztából építünk egy tartó réteget, amelyet a langyostól kezdve egyre melegebb olajjal öntünk fel, így annak merevsége oldódik, az izmok ellazulnak, az ízületek olajozódnak. A terápia minden esetben a kezelt felület masszírozásával végződik.

Bejelentkezés és információ a masszázsokról és egyéb ájurvédikus kezelésekről:
Horváth Tünde
+36 20 265 7762
tunde0127@gmail.com

Csakratalpmasszázs

Ez a csodás energetikai kezelés egy finom és egyben holisztikus gyógymód.
Miért holisztikus? Mert test-lélek-szellem szinten is segíti a mindennapjaidat.
Mikor a talpon lévő energiaközpontokat masszírozzuk, akkor a belső elválasztású mirigyek is harmonizálódnak, vagyis az egész hormonrendszert érinti a masszírozás.
Oly sok szó esik a hormonrendszer egyensúlyzavaráról, mostanság ez egy igen komoly megoldandó feladat. Pajzsmirigy, hasnyálmirigy, mellékvese csak, hogy egy párat említsek azon betegségek közül, melyekkel nap, mint nap találkozunk.
Éppen ezért javaslom mindenkinek ezt a csodálatos terápiát.
A hormonrendszered kapcsolatban van az összes szervrendszereddel, többek között az idegrendszereddel. Ha a hormonrendszered kiegyensúlyozottan működik, akkor sokkal türelmesebb, harmonikusabb leszel, és még a kommunikációd is megváltozik.
Türelem… nagy kincs, ugye? Minden embernek szüksége van rá.
Csak képzeld el, milyen érzés, mikor pihen a test és ébred a lélek. Csodálatos relaxáló mantrák, az illatok, az ásványok és a kellemes környezet mind, mind abban támogat, hogy újra szárnyalj, hogy másképp tudj ránézni egy-egy feladatra, és ismét kiegyensúlyozottan létezz.

 

Bejelentkezés és információ:
Fábián-Palya Réka
+ 36 30 231 80 02
reka.palya@gmail.com