Aromaterápia

Az aromaterápia az ember által ismert egyik legősibb gyógyító-művészet. Gyógynövényekkel kezelték a régi kor emberei a testet, s ugyanazon növényekből kivonták az illatanyagot, hogy segítségével a lelket is gazdagítsák. Ez az alternatív gyógymód hat a limbikus rendszerre, hormonrendszerre, kedvezően befolyásolja kedélyállapotunkat, segítségével helyreállítható a testi, lelki, szellemi harmónia. Az illóolajok használata évszázados hagyománnyal rendelkezik. Az ember az idők kezdete óta felhasznált növényeket szervezete működésének támogatására.
Az illóolajok nem csupán arra jók, hogy kellemes illattal árasszanak el egy helyiséget. A legtöbb embernek sejtelme sincs arról, hogy az illóolajok többek között támogathatják az immunrendszert, védelmezhetik a szervezetet és hozzájárulhatnak egészségi állapotunk javulásához, segíthetnek az érzelmi jóllét elérésében, előmozdíthatják emésztő- és légzőrendszerünk egészségét.

Az illóolaj a növény belsejében keringő élő folyadék, amely a növény immunrendszereként működik. Ez a növényi folyadék adja a növény megújító, oxigénnel feltöltő, immunerősítő tulajdonságait. Szükség van rá ahhoz, hogy a növény életben maradjon, és olyan rezgési energiát tartalmaz, amely gyógyhatásúvá teszi. Ha ezt a folyadékot szigorúan szabályozott eljárással, alacsony hőfokon, lassú gőzöléssel desztillálják, kinyerik, majd helyileg, belélegezve felhasználják, helyreállíthatja szervezetünk felborult rezgési energia-szint egyensúlyát. Az illóolaj mikroszkopikus molekulákból áll, ezek képesek testünk sejtjeibe behatolni, még a vér-agy gátat is átlépik.

Nem minden illóolaj egyforma. A drogériákban és boltokban kapható olajok nagy része aromás olaj, amely csak illatanyagként használható, nem való helyi alkalmazásra, ezek az olajok többnyire tartalmaznak hozzáadott vagy szintetikus anyagokat, vagy pedig olyan módon történt a desztillálásuk, amely nem garantálja a gyógyhatású összetevők magas minőséget. Ezért kellő körültekintéssel csak 100%-os tisztaságú illóolajat vásároljunk, mi a Kamalában csak megbízható minőségű, tanúsítvánnyal rendelkező olajokat használunk.

Aromaterápiás tanácsadással, egyedi keverékek készítésével kapcsolatban érdeklődni Fábián-Palya Rékánál lehet az alábbi elérhetőségeken:
Tel.: + 36 30 231 8002
e-mail: reka.palya@gmail.com