Oktatóink

Baktai Ádám – Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője

Szakterületei:

Védikus terápiás foglalkozások:

  • Védikus asztrológia
  • Ájurvédikus gyógyászat
  • Vasztu shásztra (indiai térrendezés)
  • Hatha Jóga

Orientális egészség megőrző foglalkozások:

  • Zen Shiatsu (tradicionális japán manuálterápia)
  • Taoista Jóga

http://bhaktikutir.hu/

Horváth Tünde – Ájurvédikus terapeuta, babamasszázs oktató

Egy 1994-ben elvégzett Silva-féle agykontroll tanfolyam indított el a mélyebb gondolkodás útján, ezt követően kezdtem el a keleti filozófia iránt érdeklődni. A tudakozódás iránti vágyam állandósult, többféle irányzatot tanulmányoztam, és a hozzám legközelebb álló önmegvalósítási folyamatnak a jógát tekintem. A filozófiai aspektusa korán magával ragadott, ezért tizenévesen a vegetáriánus életmód mellett döntöttem.

2009-ben Feng Shui tanácsadói oklevelet, 2014-ben a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán vaisnava teológus diplomát szereztem, s a főiskola évei alatt az Ájurvédával is alkalmam nyílt behatóbban ismerkedni. Ezt követően ájurvédikus terapeuta-pancsakarma technikusi, illetve ájurvédikus babamasszázs oktatói képzéseken vettem részt.

India és a Távol-Kelet gyógyászatáról mind elméleti, mind gyakorlati tekintetben nagyszerű oktatóktól tanulhattam és tanulok jelenleg is. Hiszem, hogy a holisztikus szemléletmódú gyógyítás vonzereje nőttön-nő, sokaknak ösztönzést nyújt, és segítségével a jövőben számos ember egészségmegőrzéséhez hozzájárulhatok.

 

Fábián-Palya Réka (Atma Dev Kaur) – Aromaterápiás Yin jógaoktató, természetgyógyász, aromaterápiás arc, – csakra talpmasszőr

A jógával 2008-ban egy hosszabb betegség után ismerkedtem meg. Ekkor döntöttem úgy, hogy a természetes gyógymódokat és a jógát választom gyógyulásom útjául. Életem legjobb döntése volt. Amióta erre az útra léptem, azóta tapasztalom a saját életemben és gyógyulásomban a pozitív változásokat. Az első jógatanfolyamomat a Govinda Életmódközpontban kezdtem Kotroczó Anikó vezetésével, majd a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga oktató képzését végeztem el. A következő állomás jógás életemben Tengerdy Ágnes (Bir Akal Kaur Khalsa) 200 órás Yogin jógaoktató, majd Yin jógaoktató képzése volt. Nagyon sokat köszönhetek Áginak, aki megmutatta, hogy „a jóga nem női sport, nem kell hozzá flexibilisnek vagy vallásosnak lenned. A jóga az, ami Önmagaddá tesz. Nem azzá, akinek hiszed magad vagy a szüleid, tanáraid programoztak, hanem azzá, aki valóban VAGY.
Mindegy melyik utat választod, a lényeg, hogy indulj el, ha nem indulsz el, nem jutsz el semeddig. Ha elindulsz, az út kiviláglik, lépésről, lépésre megmutatkozik.” Ezt a szemléletet szeretném továbbvinni és képviselni óráimon.

facebook: Fábián-Palya Réka jógaoktató, természetgyógyász

dr. Demeter Zita – Hatha jóga oktató
(Zita órái jelenleg szünetelnek)

“Gyerekkorom óta foglalkozom filozófiával, vallásokkal és harcművészettel. Viszont első harcművészeti edzésemre csak a Budapestre költözésemkor jutottam el 2007 tájékán, huszonéves koromban.
A jógát napi rendszerességgel 32 éves korom óta gyakorlom, 2015-től tanítom. Sok tapasztalatot társítok hozzá mentális, fizikai és terápiás szinteken egyaránt.
A jóga számomra őszinteség, kapcsolódás, forma és tartalom. A 90 vagy 60 perces vezetett jóga foglakozásaim alkalmával a hatha jóga csodálatos ászanáiba mozdulhatsz vagy a meditáció mozdulatlanságába.”

Ha szeretnél többet megtudni Zitáról, látogass el weboldalára.  https://demeterzitayoga.blog.hu

 

Szakácsi Renáta – Vinyasa flow és kundalini jóga oktató
(Reni órái jelenleg szünetelnek)

A jógával való találkozásomat egy erős hiányérzetnek köszönhetem. Eredetileg közgazdászként végeztem, majd elkezdtem dolgozni karrierem felépítésében abban a hitben, hogy a szállodaiparban sikeres szakemberként fogok kiteljesedni. Minden a terv szerint haladt, magasabb pozícióba kerültem, ennek ellenére mégis olyan ürességet éreztem, amit az anyagi jólét és a kezdeti szakmai sikerek sem tudtak pótolni. Elkezdtem a keresést, így mentem el életem első jógaórájára, ami az összes, korábban elképzelt tervemet azonnal átírta.
A hatha jóga oktatóképzés elvégzése után, 2012-ben kezdtem el jógát tanítani.
A hatha jóga statikusságából a vinyasa flow dinamikus áramlása felé vezetett az utam. A változatos mozdulatsorok és az ászanák összefűzése egy összetettebb nézőpontot alakítottak ki bennem, mely mély hatással volt a tanításomra, a magánórák vezetésére és a saját gyakorlásomra egyaránt.

Önismereti utam során találkoztam a Theta Healing módszerrel, amit különböző képzések által magam is elsajátítottam és olyan hatékonynak találtam, hogy elkezdtem egyéni foglalkozásokon alkalmazni 2013-tól.
Később hívást éreztem a védikus bölcselet felé és elvégeztem a Jógapszichológia és védikus életmód mentor képzést, aminek eszköztárát az egyéni foglalkozásokba építettem be.
Ezzel egy időben érintett meg a női jóga lágysága és a női lét hullámzásával összehangolt gyakorlás, ami áramlással és női erővel telített jógaórát hívott életre bennem a női jógaoktatói képzés elvégzése után.

Mióta a tudás mélyítése a lételememmé vált, folyamatosan úton vagyok.
Ennek következő állomása a jóga királynőjének is tartott kundalini jóga. A Kundalini Tanárképzés első fokozatát 2018 májusában fejeztem be, a második fokozatot pedig 2019-ben márciusában kezdtem el.

Az ősi módszerek és ismeretek bővítése folytatódott a tibeti hangtálakkal, amit a jógaórákon és igény szerint egyéni foglalkozásokon is alkalmazok.
Az egyéni foglalkozásokon használt módszereket tovább bővítettem a karma-asztrológia intuitív és analitikus egyvelegével, amit 2018 óta tanulok.
Mindeközben elkezdtem mélyebben megismerni a sámáni és táltos világnézetet és legjobb tudásom szerint arra törekszem, hogy az ezáltal tanult eszközöket az ősi hagyományokhoz méltóan alkalmazzam ott, ahol szükség van rá.
facebook: Szakácsi Renáta

 


Szilágyi Enikő – Fascial Fitness® tréner, TestSzobrász Inas, testtudati oktató, gyógytestnevelő, mozgásterapeuta, kontakt improvizáció tanár,edző.

A Sfera Movement és a FluidBody alapítója.

Rendszeresen tanít Magyarországon kontakt improvizációt / improvizációt, szomatikus mozgás – testtudatossági módszereket és a saját – Sfera Movement, a tudatosság és az érzékelés fejlesztésén alapuló improvizációs, fejlesztő) integráló módszerét.
Az utóbbi években a figyelme a fascia, a fascia a mozgásban és az egészség megőrzésében, helyreállításában betöltött szerepére, a myofasciális kezelések és fascia tréningek irányába fordult.
A fascia tréningek oktatása holisztikus szemléletmóddal, a testtudatosság és az érzékelés fejlesztésével párosul.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/fluidofbody

 

Gábor Júlia – kundalini jóga oktató

 

Közgazdász végzettségem van, a kognitív metaprogramozás master képzését Barcelonában, a kundalini jógaoktató képzést Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Szlovéniában és Magyarországon végeztem el.

Elkötelezett vagyok az emberek átalakulási folyamatainak (legyen szó szakmai válságról, szakításról vagy a magányról…) megtámogatása iránt, és ennek brutálisan hatékony módszere a kundalini jóga és a kognitív metaprogramozás. Az érzelmek és az érzések figyelembevétele alapvetően hozzájárult ahhoz, hogy magas szintű eredményeket érjek el az általam kísért folyamatokban, melyek 2016. óta a mindennapjaim részét képezik.

2007-től Spanyolországban és Olaszországban éltem, multinacionális vállalatok nemzetközi Performance Excellence vezetőjeként, így abszolút fontosságot nyert az elme működésének megismerése, annak hatékony alkalmazása, az érzelmi blokkok oldása, a humánközpontú vezetői szerep kidomborítása és a hatékony stresszkezelés. Az elmagányosodás alapélménye, a ráció dominanciája óhatatlanul teret engedett a lelkemhez közelítő, az érzelmekkel összekapcsoló gyakorlásnak. A kundalini jógának és a KM-nak köszönhetően tanultam meg belelágyulni az életbe.

A kundalini jóga technológiájának ismerete, őszinte, nyílt és alázatos megosztása megtiszteltetés a számomra.

Bővebb információ: https://hu.gaborjulia.com/

 

dr. Mátyus Judit – VASTU tanácsadó

2011. évben a születésnapomon Tarot kártyát rakattam és a kártyák azt üzenték, hogy Vastuval fogok foglalkozni. Akkor hallottam először a Vastu szót, nem tudtam mit jelent. Aki a kártyát rakta elmondta. Az idő tájt már kb. 20 éve foglalkoztam Feng Shuival és közöltem, hogy szerintem téved, mert én Feng Shuival foglakozom, de ő nem tágított. Azt mondta Vastu tanácsadó leszek. Nem hittem el.

Három évvel később a páromhoz költöztem. Nagyon szép nagy ház, jó helyen, de én nem tudtam megszokni. Valahogy nem láttam rá esélyt hogy az otthonommá váljék, nem éreztem jól magam. Elkezdtem kutatni hogy miért nem jó ott a légkör. Természetesen a Vastu válaszolta meg a kérdéseimet.

Azóta szenvedélyemmé vált a Vastu elsajátítása. Tanultam a Vaszati Szövetség berkein belül, hallgattam Kaleshwar Vastut a Védikus Intézet, Saródy Judit által.

Legnagyobb tanítóm mindenekfelett Baktai Ádám. Hálás vagyok a tanításokért.

Az a vágyam, hogy minél szélesebb körben legyenek ismertek az ősi védikus tudomány a Vastu alapelvei, mert a ház, a lakás saját energetikájával rombolni, de támogatni is képes a bent élők mindennapjait. Aki Vastu házban lakik hatalmas előnnyel indul a boldogság felé!

Ha szeretnél többet megtudni Juditról, látogass el Facebook oldalára: https://www.facebook.com/vastumegoldas/

Oktatóink elérhetőségei