Oktatóink

Baktai Ádám – Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője

Szakterületei:

Védikus terápiás foglalkozások:

  • Védikus asztrológia
  • Ájurvédikus gyógyászat
  • Vasztu shásztra (indiai térrendezés)
  • Hatha Jóga

Orientális egészség megőrző foglalkozások:

  • Zen Shiatsu (tradicionális japán manuálterápia)
  • Taoista Jóga

http://bhaktikutir.hu/

Horváth Tünde – Ájurvédikus terapeuta, babamasszázs oktató

Egy 1994-ben elvégzett Silva-féle agykontroll tanfolyam indított el a mélyebb gondolkodás útján, ezt követően kezdtem el a keleti filozófia iránt érdeklődni. A tudakozódás iránti vágyam állandósult, többféle irányzatot tanulmányoztam, és a hozzám legközelebb álló önmegvalósítási folyamatnak a jógát tekintem. A filozófiai aspektusa korán magával ragadott, ezért tizenévesen a vegetáriánus életmód mellett döntöttem.

2009-ben Feng Shui tanácsadói oklevelet, 2014-ben a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán vaisnava teológus diplomát szereztem, s a főiskola évei alatt az Ájurvédával is alkalmam nyílt behatóbban ismerkedni. Ezt követően ájurvédikus terapeuta-pancsakarma technikusi, illetve ájurvédikus babamasszázs oktatói képzéseken vettem részt.

India és a Távol-Kelet gyógyászatáról mind elméleti, mind gyakorlati tekintetben nagyszerű oktatóktól tanulhattam és tanulok jelenleg is. Hiszem, hogy a holisztikus szemléletmódú gyógyítás vonzereje nőttön-nő, sokaknak ösztönzést nyújt, és segítségével a jövőben számos ember egészségmegőrzéséhez hozzájárulhatok.

 

Fábián-Palya Réka (Atma Dev Kaur) – Aromaterápiás Yin jógaoktató, természetgyógyász, aromaterápiás arc, – csakra talpmasszőr

A jógával 2008-ban egy hosszabb betegség után ismerkedtem meg. Ekkor döntöttem úgy, hogy a természetes gyógymódokat és a jógát választom gyógyulásom útjául. Életem legjobb döntése volt. Amióta erre az útra léptem, azóta tapasztalom a saját életemben és gyógyulásomban a pozitív változásokat. Az első jógatanfolyamomat a Govinda Életmódközpontban kezdtem Kotroczó Anikó vezetésével, majd a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga oktató képzését végeztem el. A következő állomás jógás életemben Tengerdy Ágnes (Bir Akal Kaur Khalsa) 200 órás Yogin jógaoktató, majd Yin jógaoktató képzése volt. Nagyon sokat köszönhetek Áginak, aki megmutatta, hogy „a jóga nem női sport, nem kell hozzá flexibilisnek vagy vallásosnak lenned. A jóga az, ami Önmagaddá tesz. Nem azzá, akinek hiszed magad vagy a szüleid, tanáraid programoztak, hanem azzá, aki valóban VAGY.
Mindegy melyik utat választod, a lényeg, hogy indulj el, ha nem indulsz el, nem jutsz el semeddig. Ha elindulsz, az út kiviláglik, lépésről, lépésre megmutatkozik.” Ezt a szemléletet szeretném továbbvinni és képviselni óráimon.

facebook: Fábián-Palya Réka jógaoktató, természetgyógyász

 

Zágoni-Prell Noémi (Mimi) – Iyengar jóga oktató

A jógára a húszas éveim közepén találtam rá. Egy hosszan tartó, nehéz korszak után új megvilágításba hozta az életet számomra. A gyakorlás közelebb hozott önmagamhoz, és megnyitotta az utat ahhoz az emberhez, aki lenni szeretnék.
A jóga a mindennapjaim részévé vált, és a matracon túl a mindennapi életembe is magammal viszem.
Az Iyengar jógával 2010-ben ismerkedtem meg Londonban. Azonnal magával ragadott a precíz, strukturált és végtelenül kreatív módszer, amely egy egész életen át tartó gyakorlást tesz lehetővé.

Iyengar jóga oktatóként, a világ egyik legszigorúbb és legszínvonalasabb jógaoktató képzését végeztem el. Az oklevelem Londonban szereztem, szeretett tanárom, Alaric Newcombe 3 évig tartó képzése után
.
Hiszek a jóga transzformatív erejében, és abban, hogy a gyakorlás képes átsegíteni a mindennapokon még a legnehezebb pillatatokban is. A jóga legfontosabb tanítása számomra a szeretet, amely önmagunk megismerésével és szeretetével kezdődik.

Az óráimon olyan közösséget szeretnék létrehozni, ahol az elfogadás és bizalom légkörében tudsz kapcsolódni önmagadhoz és másokhoz egyaránt. Célom, hogy segítsek Neked megtalálni a test, szellem, és lélek harmonikus egységét, hogy otthon érezd magad önmagadban és a világban.
http://premajoga.hu/

 

Keszi Ildikó – SuryaSoul tánc- és mozgásmeditáció

A tradicionális Sivananda Jógaiskola tanításain keresztül jutottam el a Női Jóga és a SuryaSoul táncmeditáció gyakorlásához, mely számomra egy csodás, életfogytig tartó felfedező út nőiségem kanyargós ösvényein. Oktatói tevékenységem révén szeretnélek segíteni abban, hogy Te is felfedezd és éld azt a határtalan, végtelenül bölcs, szépséges, egyedi NŐT, mely Benned lakozik. (Rólam bővebben: https://noilelekjoga.hu/rolam/)

Várlak nagy szeretettel szerdai rendszeres SURYASOUL® táncmeditációs foglakozásaimon:
Amikor a jóga az élet táncává válik…
A SuryaSoul egy tudatos tánc és mozgásmeditácós módszer, amely a csakrarendszeren, a tao
és a jóga filozófiáján alapul. A mozgáson, a ritmusokon és dallamokon keresztül jutunk el az elmén túli birodalomba,
kapcsolódva legteljesebb önvalónkhoz, női testünk, lelkünk szépséges mélységeihez, engedve, hogy női lényünk szabadon, korátok nélkül áramolhasson.
A zenék hangulata, a mozgások formája és ritmusa mind egy-egy minőséget, érzést szólítanak
meg bennünk, hoznak fel megrekedt tartalmakat. Ebben rejlik gyógyító erejük.

Előzetes TÁNCTUDÁS NEM SZÜKSÉGES. Sőt a hangsúly nem is a „koreográfián”, hanem
a megélésen, az átadódáson, a mozgáson keresztüli szabad önkifejeződésen van!
Ajánlom a foglalkozást:
 Önbizalom, önértékelés, önelfogadás erősítésre
 Nőiségünk kiteljesítésére, harmónikus mozgásunk fejlesztésére
 Női probléma estén gyógyulástámogatásra
 Intuíciónk, finom érzékelésünk, testtudatosságunk kitágítására
 Önmagunk mélyebb megtapasztalására, megismerésére
 Fizikai testünk táplálására, kondíciónk erősítésére
 Testi-lelki tisztulásra
 Vagy egyszerűen csak egy örömteli együttlétre egy tápláló, gyógyító női körben.

Várlak nagy szeretettel erre az izgalmas utazásra!
Szerda: 17.30 – 19.00.
Keszi Ildikó, Sivananda-, Női jóga oktató, SuryaSoul táncmeditációs tanár, Női kör kísérő

 

 

Horváth Lajos – Csikung

 

Gyimesi Krisztina – Gerinctréner

Gyimesi Kriszta vagyok, útonjáró. Az életem a tanítás és a segítés. Amit megtanulok vagy megtapasztalok, azt azonnal beépítem a rendszerembe és már adom is tovább.
Baktai Ádám a Mesterem, és a tőle tanult jóga tudást évek óta a mai modern kutatásokon alapuló fasciális szemlélettel egészítem ki.

A teljes egészség a test és a lélek egyensúlyával jöhet csak létre. A rohanás, a stressz, a kevés alvás, a kapkodó étkezés egyre fáradtabbá teheti a tested. A tartásod egyre romlik, fájdalmak jelennek meg, amitől még feszültebbé válsz. Ez gyorsan negatív hatással lesz az idegrendszeredre és a lelki világodra. Az energiaszinted, életkedved egyre csökken és tovább rontja a testi állapotodat.

Nálam megkapod a holisztikus támogatást, hogy kitörhess a tested és lelked fogságából!

Várlak szeretettel:
– Teljes mozgásszervi Állapotfelmérésre
– Egyénre szabott Szenzomotoros gerinctréningre
– NMPT, Tartásjavító tréningre
– Lágy manuálterápiás Shiatsu kezelésre
– Lélekmód mentorálásra
– Reiki és Munay-ki beavatásra

www.gyimesikriszta.hu

 

Olasz Vera – hatha -és gerincjóga

Olasz Vera vagyok hatha- aerial jóga és gerinctréning oktató.
Specialitásom, szívügyem a gerincspecifikus jóga, mert a gerincünk egészsége határozza meg mindennapi életünket. Az aerial jógában is a fő fókusz a gerincnek oly pozitív hatású fordított testhelyzeten van.
A hatha órákon viszont az elcsendesedett összpontosítás, a befelé figyelő egyensúlyi állapotra való törekvés van jelen. Számomra ez a folyamat, ami segít visszatalálni természetes önvalómhoz. Hosszú út áll még előttem, de igyekszem ebben segíteni azoknak is, akik az óráimra látogatnak.
2016-ban szereztem aerial oktatói oklevelet, 2018-ban hatha jógaoktatóit, majd több preventív gerinctréneri képzés elvégzése után jutottam el mindezek ötvözetével a gerinc egészségét fókuszba helyező jógaórákhoz.
 

Oktatóink elérhetőségei