Csicseriborsó vajas paradicsomszószban – recept

A héten egy vajas paradicsomszószban elkészített csicseriborsó receptet hoztunk Nektek.

A recept nagy sikert aratott a múlt heti indiai vegetáriánus főzőtanfolyamunkon is, reméljük Nektek is ízleni fog. 🙂

Hozzávalók:

250 g csicseriborsó (szárított, vagy konzerv)
6 ek ghí, vagy olaj
1 hegyes erős paprika vékony szeletekre vágva
1 hagyma felkockázva
1 ek finomra reszelt friss gyömbér
1/2 kk fekete mustármag
1,5 kk római kömény
1 kk chat masala
5-6 közepes paradicsom felkockázva
1 kk kurkuma
1 kk garam masala
friss petrezselyem
1 ek citromlé, vagy friss citromkarika
1 dl tejszín

Elkészítés:

A csicseriborsót langyos vízben beáztatjuk egy éjszakára, majd 2-3 óra alatt fedő alatt egy ek ghível puhára főzzük. (Használhatunk konzerv csicserit is:)
A hagymát, a gyömbért, és a paprikát ghíben megpirítjuk, pár perc után hozzáadjuk a római köményt és a kipattogtatjuk a fekete mustármagot. Hozzáadjuk a porfűszereket (chat masala, kurkuma, garam masala), a petrezselyem felét és a paradicsomot. 5-6 percig főzzük, ha szükséges vizet fokozatosan adhatunk hozzá. Amikor a zsiradék elválik a szósztól, hozzákeverjük a csicseriborsót és felöntjük 1/2-1 dl vízzel. Felfőzzük ismét, végül sózzuk, hozzákeverjük a tejszínt és a maradék ghít. Friss citrommal és petrezselyemmel díszítjük.

Fogyasszátok egészséggel! 🙂