A héten egy gyömbéres, datolyás süti receptet hoztunk Nektek.
A datolya ás gyömbér rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, érdemes belőlük nyersen is fogyasztani a sütés előtt. 🙂
Hozzávalók:
1 csésze apróra vágott datolya
1 evőkanál apróra vágott gyömbér
1 teáskanál szódabikarbóna
3 teáskanál sütőpor
1 evőkanál vaj vagy ghee
1 csésze felforralt víz
½ csésze barna cukor
1 ½ csésze liszt
Elkészítés menete:
Melegitsük elő a sütőt 180 fokra.
Adjuk a datolyát, a gyömbért, a szódabikarbónát és a vajat a felforralt csészényi vizünkhöz.
Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre.
Ezután adjunk hozzá lisztet, sütőport, cukrot és keverjük össze. Készüljünk fel, hogy tésztánk ragacsos lesz.
Öntsük a sütőedénybe és süssük 45-50 percig.
Egészségetekre! Namaste!
7 thoughts on “Gyömbéres, datolyás süti recept”
Comments are closed.