Fülakupunktúrás kezelés


Fábián-Palya Réka kolléganőnkhöz a yin jógaórák mellett hamarosan már fülakupunktúrás kezelésekre is be tudtok jelentkezni.

A fülakupunktúra jótékony hatásai

Az akupunktúra a Hagyományos Kínai orvoslás (HKO) egyik fő területe. A HKO tanítása a tűszúrásra alkalmas pontokat „xue”-nek azaz lyukaknak írja le, melyeknek a tű bevezetésével történő „megnyitásával” a megfelelő energiacsatornában az energia áramlását egyensúlyba hozzuk. Az akupunktúra tehát energetikai gyógymód. A beszúrt tű hőelemként viselkedik: a testben lévő rész felmelegszik, külső része felveszi a környezet hőmérsékletét, és ez a hőmérséklet különbség elektromos töltésáramot indít el a szervezetben.

A 70-es évek évek elején egy hongkongi idegsebész műtét utáni fájdalomcsillapításra használta a fülakupunktúrát  opiátfüggő páciensein. A páciensek nemcsak a fájdalmuk, hanem az elvonási tüneteik csökkenéséről is beszámoltak. Dr. Michael Smith pszichiáter fejlesztette ki ennek eredményeként azt az öt pontos technikát, amit ma NADA (National Acupuncture Detoxification Association) előírásnak nevezünk. Ma már megtapasztalhattuk, hogy a rehabilitáció minden fázisában hatásos a NADA szerinti akupunktúra, az akudetox. Nemcsak az elvonásban, az elvonási tünetek csökkentésében segít, hanem a stresszoldásban, a depresszióban, az álmatlanság elmulasztásában, és számos más esetben is hatékony segítség lehet. Nem csak tüneti kezelést jelent, hanem hatékony a különböző fájdalmak keringési, neurológiai vagy gyulladásos eredetű okainak kezelésére is.

Az akudetox kezelés lényege: 5-5 pont (shen men, szimpatikus, vese, máj, tüdő) mindkét fülben történő, egyidejű kezelésével hatékony elvonási tüneteket csökkentő, méregtelenítő, nyugtató, fájdalomcsillapító hatást válthatunk ki.

Az 5 NADA pont jótékony hatásai a szervezetre:

Shen men pont indikációi:

Agykéregi folyamatok szabályozója, nyugtató, fájdalomcsillapító. Allergia, magas vérnyomás, köhögés, allergiás asztma, viszketés, fájdalom ellen alkalmazható, sebészi érzéstelenítésben jelentős. Jelentése: „lélekkapu”. Testi megfelelője a Szív7-es pont. Álmatlanság, nyugtalanság, szívdobogás érzés, depresszió, hisztéria, epilepszia, tudathasadás, csalánkiütés, ekcéma esetén is indikált.

Szimpatikus pont indikációi:

Álmatlanság, nyugtalanság, depresszió, vegetatív idegrendszeri zavarok, vérnyomás ingadozása, érgyulladás, szívritmuszavar, tachycardia, éjszakai spontán izzadás, klimax. Segíti a vérerek tágulsát. Általános fájdalomcsillapító, angina pectoris, epegörcs, bélgörcs, zsigeri fájdalmak, csuklás, asztma, vese- és epekő, szenvedélybetegségek.

Vese pont indikációi:

Agyműködést erősíti, vérképzést, veseműködést serkent. Emlékezetkiesés, ideggyengeség, szédülés, fejfájás, meglassulás, idegi eredetű süketség, fülzúgás, folyamatos halláscsökkenés, hajhullás, szembetegségek, nőgyógyászati és urológiai megbetegedések, csont anyagcserében van szerepe, meglazult fogak, anaemia, leukémia, ödéma, elektrolit-zavar esetén hatásos. Csonttörés, fogfájás, lumbágó, éjszakai ágybavizelés, vese eredetű hasmenés, csigolyabetegségek, szenvedélybetegségek, vesemedence gyulladás, vesekő, impotencia, spermafolyás.

Máj pont indikációi:

A máj különböző megbetegedései esetén (akut és krónikus hepatitis, sárgaság, cirrhosis, szembetegségek, vérképzőszervi megbetegedések (anaemia), izomspazmus, ízületi fájdalom, fejfájás, szédülés, emésztési zavarok, dühös, haragos érzelmi állapotremegés, ájulás, magas vérnyomás, gyomorfájdalom, epekő, epehólyag gyulladás, puffadás, szabálytalan vagy fájdalmas menstruáció. Detoxikálásban betöltött májméregtelenítő funkciója jelentős.

Tüdő pont indikációi:

Különböző légzőszervi megbetegedések, bőrbetegségek, izzadás, nátha, beszédképtelenség, sebészi érzéstelenítés. Kapcsolatteremtés problémája, bánat, szomorúság. Tüdő méregtelenítése (dohányzás). Bélgyulladás, székrekedés, ekcéma, akne, gyomorhurut, gyomor- és nyombélfekély, tüdő- és légcsőgyulladás, éjszakai köhögés, asztma, csalánkiütés. (forrás: Dr. Eőry Ajándok – Dr. Eőry Ajándék – Eőry Emese)

Bejelentkezés és bővebb információ a kezelésről Fábián- Palya Rékától kérhető az alábbi elérhetőségeken:
Tel.: + 36 30 231 8002
e-mail: reka.palya@gmail.com