Gyömbér tea recept -ahogyan a tibeti szerzetesek fogyasztják!


ŐSI ORVOSSÁG 

A gyömbért a Távol-Keleten több mint 3000 éve ismerik és használják mint gyógy- és fűszernövényt. A hagyományos kínai gyógyászatban és az indiai Ájurvédában is fontos szerepet tölt be a betegségek kezelésében, valamint a test és a lélek harmonizálásában, ugyanis egyensúlyt teremtő alkotórésznek tartják. Gyógyhatását tekintve orvosságként az egyik legrégebben használt növény. A hagyományos indiai ájurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősíti. Fokozza az intelligenciát, határozottabbá tesz. 

Az őszi, téli hónapokban érdemes mindenkinek fogyasztania, aki szeretné elkerülni az influenzát, meghűlést. Amellett, hogy segít megelőzni a megfázást, a gyömbér tea felmelegíti az egész testet, mivel beindítja a vérkeringést, és a verejtékezésnek köszönhetően kezdetét veszi a méregtelenítés is.

Emellett javítja az emésztést, megelőzheti a belső gyulladásokat, és még a fájdalomcsillapító hatása is érvényesül, mivel a gyömbér gumók érzéstelenítőként is bevethetők.

Ételeink elkészítésénél is ajánlatos a gyömbért használni, mert ezáltal könnyebben tudjuk majd a nehezebb ételeket is megemészteni. Egy csepp organikus gyömbérolaj például feloldja a gyomorgörcsöket, a puffadást.

A friss gyömbér a legjobb választás, ugyanis ebben az esetben a legerősebb annak gyógyhatása.

Íme a gyömbértea recept, ahogyan a tibeti szerzetesek fogyasztják:

Hozzávalók:

5 g frissen reszelt gyömbér

2 evőkanál frissen facsart citromlé

1 evőkanál méz

1 csipet őrölt bors

1 csipet ánizs

2 liter víz

Elkészítés:

5 percen keresztül főzzük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst.

Egészségetekre! 🙂