Matar Paneer recept – Zöldborsó és házisajt paradicsommártásban

A matar paneer Punjabból származik, de egész Indiában elterjedt, és több száz változata ismeretes. Ez a változat ízletes, könnyen elkészíthető és ideális ünnepi alkalmakra. 

Hozzávalók: 

–          200 g házisajt

–          ghí vagy növényi olaj a sütéshez

–          4 kávéskanál só

–          2,5 kávéskanál kurkuma 

–          3 dl savó , vagy víz

–          2 evőkanál ghí vagy növényi olaj

–          fél kávéskanál római kömény

–          1-2 friss erős zöldpaprika 

–          1 kávéskanál friss gyömbér

–          negyed kávéskanál hing 

–          500 g zöldborsó

–          150 ml víz

–          6 paradicsom

–          1,5 evőkanál citromlé

–          1 kávéskanál garam masala 

Elkészítés:

A házisajtot 1.5 cm-es kockákra vágjuk és zsiradékban aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, majd 2 kávéskanál sóval és 2 kávéskanál kurkumával elkevert savóba áztatjuk. Míg ázik, 2 evőkanál ghít felforrósítunk, és megpirítjuk benne a római köményt, a darált zöldpaprikát és a finomra reszelt friss gyömbért. Mikor a római kömény megbarnult, beleszórjuk a hinget és a maradék kurkumát, majd néhány másodperccel később a zöldborsót is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és puhára főzzük a zöldborsót. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomot és a sajtkockákat, és további 5 percig főzzük. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a citromlevet, a maradék sót és a garam marsalát. 

Recept forrása: Hare Krisna vegetáriánus szakácskönyv 

Egészségetekre! 🙂

Tünde