A matar paneer Punjabból származik, de egész Indiában elterjedt, és több száz változata ismeretes. Ez a változat ízletes, könnyen elkészíthető és ideális ünnepi alkalmakra.
Hozzávalók:
– 200 g házisajt
– ghí vagy növényi olaj a sütéshez
– 4 kávéskanál só
– 2,5 kávéskanál kurkuma
– 3 dl savó , vagy víz
– 2 evőkanál ghí vagy növényi olaj
– fél kávéskanál római kömény
– 1-2 friss erős zöldpaprika
– 1 kávéskanál friss gyömbér
– negyed kávéskanál hing
– 500 g zöldborsó
– 150 ml víz
– 6 paradicsom
– 1,5 evőkanál citromlé
– 1 kávéskanál garam masala
Elkészítés:
A házisajtot 1.5 cm-es kockákra vágjuk és zsiradékban aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, majd 2 kávéskanál sóval és 2 kávéskanál kurkumával elkevert savóba áztatjuk. Míg ázik, 2 evőkanál ghít felforrósítunk, és megpirítjuk benne a római köményt, a darált zöldpaprikát és a finomra reszelt friss gyömbért. Mikor a római kömény megbarnult, beleszórjuk a hinget és a maradék kurkumát, majd néhány másodperccel később a zöldborsót is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és puhára főzzük a zöldborsót. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomot és a sajtkockákat, és további 5 percig főzzük. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a citromlevet, a maradék sót és a garam marsalát.
Recept forrása: Hare Krisna vegetáriánus szakácskönyv
Egészségetekre! 🙂
Tünde
11 thoughts on “Matar Paneer recept – Zöldborsó és házisajt paradicsommártásban”
Comments are closed.