Ájurvédikus babamasszázs


A szülő-gyermek kapcsolat elmélyítése mellett az ájurvédikus babamasszázs célja, hogy egy évezredes tradíció elveit követve megismerjük a babák egyéni típusait, mentális készségeiket, testi-lelki alkatuknak megfelelő ápolási, nevelési elveket, így minden baba személyre szabott gondoskodásban részesülhet.
Azok a babák, akik rendszeres babamasszázst kapnak, mind emocionálisan, mind fizikailag fejlettebbek korosztályuknál, alvásuk kiegyensúlyozottabb, kevésbé hasfájósak, a kialakuló egyensúlytalanságokkal szemben ellenállóbbak.

A tanfolyam során átbeszéljük a témához kapcsolódó ájurvédikus alapelveket, az emberi testre, azon belül az egyéni típusokra ható erőket.
Megvizsgáljuk az anyukák, apukák ájurvédikus alkatát is, részletesen megbeszéljük, hogyan tudják babájuk bizalmát, kötődését, érzelmi stabilitását megalapozni.

A gyakorlati időben megismerkedünk a különböző baba karaktereknek javasolt növényi olajokkal, a diagnosztizáló simítással, illetve a testrészenként változó erősségű masszázstechnikákkal. A masszázs végén a babákat a hatha jóga gyakorlataival tornáztatják az anyukák, majd lebegő fürdetéssel lazítják el őket.

Jó szívvel ajánlom a tanfolyamot minden anyukának, aki…
– nem „csak” masszírozni szeretné gyermekét,
– érdeklődő a saját-, és babája személyiségtípusa iránt,
– egyénre szabott ápolási és nevelési elveket szeretne elsajátítani,
– fogékony az Ájurvéda ősi filozófiájára, egyedülálló útmutatásaira.

Jelentkezés és további információ:
Horváth Tünde
tunde0127@gmail.com
+36 20 265 7762