Blog

India folyékony aranya

A ghít (ghee), a “folyékony aranyat” Indiában a védikus idők óta csodálják, minden zsiradék közül a legkiválóbbnak tartják, mind a mai napig elmaradhatatlan kelléke az ősi kultúra vallási ceremóniáinak is. Finom íze és illata mellett számos előnyökkel is rendelkezik: magas hőmérsékletűre melegíthetjük anélkül, hogy megégne, az ájurvédikus gyógyászatban nem csak főzéshez használják, hanem gyógyhatásúnak is tartják, különféle kúráknál terápiás céllal is alkalmazzák. Emésztésserkentő, antioxidáns hatású, az ájurvédikus fiatalító kezelések fontos alapanyaga. A jól elkészített ghí enyhén édeskés ízű, tiszta és…

Tovább

Ájurvédikus kezelés szemünk védelmére: Netra basti (szemfürdő)

Az igénybe vett szem gyógyító kezelése a Netra basti, az ájurvédikus szemfürdő. A kezelés során langyos ghível töltjük fel a szemet és a szem környékét, amely köré ezt megelőzően tésztát helyezünk.Igazi felüdülés a fáradt, száraz, karikás szemnek, csökkenti a pitta dósa okozta égő érzést és a szemviszketést, többszöri alkalmazása során a látás is jelentősen javulhat. Bejelentkezés és további információ: Horváth Tünde +36 20 265 7762

Tovább

Ájurvédikus kezelés a légutak védelmére

Tavasszal a természethez hasonlóan szervezetünkben is más energiaminőségek fokozódnak, elkezdődik az ösztönös sejtszintű méregtelenítés, a téli lerakódások felszínre kerülnek. Ha nem támogatjuk tudatosan ezt a megújulási folyamatot, könnyen megbetegedhetünk, ugyanis a légúti panaszok, allergiás tünetek minden esetben az immunrendszer és az emésztés gyengeségére figyelmeztetnek. Az Ájurvéda egyik legkíméletesebb és leghatékonyabb tisztító eljárása a Nasya terápia, amely az év bármely szakában végezhető, de a tavaszi és az őszi időszakban különösen javallott. A Nasya terápiát a fej, az orr, az arcüreg…

Tovább

Vegetáriánus főzőtanfolyam október 17-én!

Október 17-én újra vegetáriánus főzőtanfolyamot tartunk! Ez alkalommal fókuszban a házi tejből készült TEJTERMÉKEK , főételek! Oktató: Baktai Ádám „India hindu és buddhista tradíciói a tejtermékeket kiváló ételnek tekintik, különösen azok számára, akik valamilyen spirituális úton járnak. Míg a tejtermékeket nem ajánlják minden test típus számára, mégis mindannyiunk számára fontos szerepe van nemcsak az egészség fenntartásában, hanem az élet meghosszabbításában is. Az ősi védikus civilizáció a tehén körül fejlődött ki, ami tejet, tejszínt, vajat és joghurtot biztosított. A történelem…

Tovább

Vegetáriánus főzőtanfolyam okt.5-én!

Októberben újra főzünk, fókuszban az indiai főételek, sabjik! Oktatónk: Baktai Ádám A tanfolyamon ismét egy komplett indiai menüsort készítünk el, az összeállított étrendben egyaránt szerepelni fognak édes, savanyú, keserű, csípős, fanyar és sós ízű, száraz, illetve lédús ételek. Az elkészített menüsorról jegyzetet biztosítunk, kérdéseidet a tanfolyam alatt bátran felteheted, autentikus szakácsunk garantáltan megválaszolja:) Mindenkinek ajánljuk, aki: – vonzódik a változatos indiai konyhához, – egészségtudatosan szeretne táplálkozni, – érdeklődik az ájurvédikus, egyénre szabott étkezési alapelvek iránt, – gyorsan, könnyen elkészíthető…

Tovább

Évindító nyílt nap a Kamalában 2019. jan.12-én!

Érdeklődsz a jóga iránt, de még bizonytalan vagy? Gyere el nyílt napunkra, ahol megismerheted tanárainkat, óratípusainkat előadások, jógabemutatók keretein belül. Vadonatúj Központunkban családias, hangulatos környezetben tapasztalhatod meg, hogy a jóga mennyire szerteágazó tudomány valójában, s hogy milyen szorosan kapcsolódik az Ájurvédához, India ősi gyógyító rendszeréhez. Ízelítőt kaphatsz masszázsainkból, ha elsők között regisztrálsz, negyed órás fej – és nyak, vagy csakratalpmasszázst kapsz ajándékba! Program: 9:00-10:00 – Érkezés, regisztráció Jógaterem: 10:00-10:45 – Hatha flow óra Barbival 11:00-11:45 – Hatha/Gerincjóga Dórival 12:00-13:00…

Tovább