ŐSI ORVOSSÁG
A gyömbért a Távol-Keleten több mint 3000 éve ismerik és használják mint gyógy- és fűszernövényt. A hagyományos kínai gyógyászatban és az indiai Ájurvédában is fontos szerepet tölt be a betegségek kezelésében, valamint a test és a lélek harmonizálásában, ugyanis egyensúlyt teremtő alkotórésznek tartják. Gyógyhatását tekintve orvosságként az egyik legrégebben használt növény. A hagyományos indiai ájurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősíti. Fokozza az intelligenciát, határozottabbá tesz.
Az őszi, téli hónapokban érdemes mindenkinek fogyasztania, aki szeretné elkerülni az influenzát, meghűlést. Amellett, hogy segít megelőzni a megfázást, a gyömbér tea felmelegíti az egész testet, mivel beindítja a vérkeringést, és a verejtékezésnek köszönhetően kezdetét veszi a méregtelenítés is.
Emellett javítja az emésztést, megelőzheti a belső gyulladásokat, és még a fájdalomcsillapító hatása is érvényesül, mivel a gyömbér gumók érzéstelenítőként is bevethetők.
Ételeink elkészítésénél is ajánlatos a gyömbért használni, mert ezáltal könnyebben tudjuk majd a nehezebb ételeket is megemészteni. Egy csepp organikus gyömbérolaj például feloldja a gyomorgörcsöket, a puffadást.
A friss gyömbér a legjobb választás, ugyanis ebben az esetben a legerősebb annak gyógyhatása.
Íme a gyömbértea recept, ahogyan a tibeti szerzetesek fogyasztják:
Hozzávalók:
5 g frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál méz
1 csipet őrölt bors
1 csipet ánizs
2 liter víz
Elkészítés:
5 percen keresztül főzzük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst.
Egészségetekre! 🙂
6 thoughts on “Gyömbér tea recept -ahogyan a tibeti szerzetesek fogyasztják!”
Comments are closed.