Igazi téli, melegítő finomság:)
Hozzávalók:
- 3/4 bögre cukor
- negyed bögre méz
- 1 csipet só
- negyed tk szerecsendió
- 1 ek víz
- 1 bögre szezámmag
- vanília rúd, vagy aroma
- 3-4 tk vaj
- negyed teáskanál szódabikarbóna
A cukrot, a mézet, a vizet, a sót és a szerecsendiót tegyük egy lábasba, forráspontig melegítsük.Közben a szezámmagot pirítsuk meg egy pár perc alatt egy serpenyőben, hogy aranybarna színt kapjon. Keverjük a szezámmagot a cukros keverékbe. Főzzük 5-10 percig, amíg karamellizálódni nem kezd a cukor és barnás színt nem kap a massza. Vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a vaníliát és a vajat. Ha a vaj elolvadt benne, akkor mehet hozzá a szódabikarbóna is. Öntsük ki egy sütőpapírral fedett tálra a masszát, várjuk meg, míg kihűl és megköt, majd törjük darabokra.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
43 thoughts on “Szezámszelet- szuper finom, szuper egészséges, szuper gyorsan elkészíthető!”
Comments are closed.