Szezámszelet- szuper finom, szuper egészséges, szuper gyorsan elkészíthető!

Igazi téli, melegítő finomság:)

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre cukor
  • negyed bögre méz
  • 1 csipet só
  • negyed tk szerecsendió
  • 1 ek víz
  • 1 bögre szezámmag
  • vanília rúd, vagy aroma
  • 3-4 tk vaj
  • negyed teáskanál szódabikarbóna

A cukrot, a mézet, a vizet, a sót és a szerecsendiót tegyük egy lábasba, forráspontig melegítsük.Közben a szezámmagot pirítsuk meg egy pár perc alatt egy serpenyőben, hogy aranybarna színt kapjon. Keverjük a szezámmagot a cukros keverékbe. Főzzük 5-10 percig, amíg karamellizálódni nem kezd a cukor és barnás színt nem kap a massza. Vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a vaníliát és a vajat. Ha a vaj elolvadt benne, akkor mehet hozzá a szódabikarbóna is. Öntsük ki egy sütőpapírral fedett tálra a masszát, várjuk meg, míg kihűl és megköt, majd törjük darabokra.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!