Blog

Tradicionális japán főzőtanfolyam az alapoktól április 14-én!

Főszerepben a MISO leves (tofuval, shiitake gombával, fafül gombával, idény zöldségekkel, tésztával), nishima módon párolt rizs, párolt zöldbab, pirított, őrölt szezámmaggal, adzuki babbal, fekete szójababbal. Különböző tészták (udon, soba) kóstolási lehetősége. A kurzus az előkészítéstől az étkezésig bemutatja az alapanyagokat, a főzés mechanizmusát és a tradicionális japán étkezési szokásokat. A főzés során kizárólag vegetáriánus alapanyagokat használunk. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Oktató: Viko (Nagy Viktória) Technikai részletek: A tanfolyam időpontja: 2019. április 14 , vasárnap, 10:00-14:00 óráig. Minimum 10…

Tovább

Az élet négy megnyilvánulási formája

Az ájurvéda nem egyszerűen csak az egészség orvosi megközelítése, ehelyett teljes életfilozófia. Valójában olyan életszemlélet, amely megérti, hogy az életünk nem anyagi jellegű összetevői – a tudatunk, a szellemünk, a gondolataink és az érzelmeink – életet lehelnek az inkább fizikai jellegű részeinkbe, és irányítják azokat. Erre a megvilágításra építve az ájurvéda úgy határozza meg az ayut, vagyis az életet, mint az élet négy összetevőjének az élet teljességével történő értelmes összerendezettségét. Az élet négy része pedig: atma (lélek), manas (tudat),…

Tovább

Tavaszi feltöltődés a gyógynövények és yin jóga erejével

Workshopunk első részében megismerkedünk a természet patikájának széles eszköztárával – gyógynövények, gyógyító ételek, gyógyító aromák, méhészeti termékek, népi gyógyászati eljárások – melyek segítik a VESE egész-ségének megőrzését és helyreállítását. Az elméleti részt testközelbe hozzuk – kivetítő nélkül prezentálunk élőben :-): a szemléltetett növényeket, natúr alapanyagokat kézbe vesszük, megtapintjuk, megszagoljuk, esetenként megkeverjük-megkavarjuk, sőt meg is kóstoljuk és fűszerezzük finom illatokkal, valamint gyógytea kóstolóval. A workshop második részében yin jógaóra keretein belül haladunk tovább az áramlással, mely megtisztít, felemel, relaxál, támogatja…

Tovább

Újra főzünk május 12-én!:)

A tanfolyamon ismét egy komplett indiai menüsort készítünk el, ez alkalommal fókuszban az édességek! Az Ájurvéda is kiemeli az édes íz fontosságát, ebből kéne a legtöbbet fogyasztanunk. Alaptulajdonságait tekintve hűtő hatású, táplálja testszöveteinket, roborál, nyugtatja az érzékszerveket és az elmét. Ellensúlyozza a testben keletkező túlzott hőérzetet, egyensúlyozza a vata és a pitta doshát, növeli a kaphát. Az elkészített menüsorról jegyzetet biztosítunk, kérdéseidet a tanfolyam alatt bátran felteheted, autentikus szakácsunk garantáltan megválaszolja:) Oktató: Baktai Ádám Mindenkinek ajánljuk, aki: – vonzódik…

Tovább

Gong meditáció

“A Gong az emberi elme első és utolsó hangszere. Egyetlen dolog van csak, amely feleslegessé teheti és irányíthatja az emberi elmét, az a Gong hangja.” Bajan yogi Az ősi szakrális hangot használó-értő mesterek szerint az egészség feltétele, hogy a szervezet rezgései harmonikusan, egységben működjenek. A gong hangja kaput nyit az univerzális-kozmikus rezgésekhez, melyek lecsendesítik és megtisztítják az elmét, s így az képes lesz kommunikálni az isteni /kozmikus/ tudattal. A gong felhangjainak széles spektruma a fizikai test öngyógyító folyamatait erősíti,…

Tovább