Citromos sütemény recept – Vegán,tejmentes, tojásmentes

Heti recept sorozatunkban egy nagyon egyszerű,könnyedén elkészíthető vegán, tejmentes, tojásmentes citromos sütemény recepjével készültünk Nektek.

A recept könnyedén elkészíthető tortaformában is – a mennyiség egy nagyméretű szögletes tepsi vagy nagyméretű tortaformára van.

Hozzávalók : 

2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
2 csésze fehér tönkölybúzaliszt (vagy búza finomliszt)
1/2 csg. sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1/4 tk szerecsendió
1/2 tk. vanília
csipet só
1 citromból reszelt héj
1,5 csésze juharszirup
1/2 csésze citromlé (frissen facsart – kb 4 citrom)
1 és 2/3 csésze vaníliás rizstej
1/3 csésze repceolaj
2/3 csésze víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagok használatát javasoljuk az elkészítéshez.

Elkészítés menete:

Először a por hozzávalókat tedd egy tálba és keverd össze. Majd keverd össze a folyékony összetevőket egy másik tálban. Ezután a porhoz keverd hozzá a nedves hozzávalókat és az egészet keverd finoman össze. Egy sütőpapírral bélelt vagy kikent lisztezett tepsibe öntsd bele a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. ( Ez kb. 25-35 perc)
Tűvel könnyen tudod ellenőrizni átsült-e a tésztád.

Ha szeretnéd, kedvedre díszítheted tejszínhabbal, sziruppal, pörkölt mandulával, dióval.

A szuper receptet Vitai Kati blogjában olvastuk, mely az alábbi linken érhető el:

https://eljharmoniaban.blogspot.com/2019/12/citromos-sutemeny-torta-tejmentes.html?m=1&fbclid=IwAR2iPWlMyU2i4SAaomGd2uM4g7QurF1etoDk6ZolGUwrVnYaUlhhbZJ1wu0

Egészségetekre! Namaste! 🙂